Novosti

HALMED provodi anketu o stavovima zdravstvenih radnika o komunkaciji

8. lipnja 2015.

HALMED tijekom lipnja 2015. godine provodi anketu o stavovima zdravstvenih radnika o komunikaciji o sigurnosti primjene lijekova i učinkovitosti komunikacije


Edukacija Manageriranje prigovora u prodajnom razgovoru

27. ožujka 2015.
http://www.genera.hr/media/uploads/images/pages/manageriranje_prigovora_u_prodajnom_razgovoru.jpg

U veljači 2015. godine održana je edukacijeu društvu Genera Lijekovi. Tema radionice bila  je „Manageriranje prigovora u prodajnom razgovoru“, a radionicu je održao vanjski predavač Sead Altić (Mercuri). Gošće na radionici su bile dvije liječnice opće prakse dr. Vjekoslava Amerl-Šakić i  dr. Tamara Kovačić, koje su sudjelovale u simulaciji razgovora u ordinaciji opće medicine.


GMP certifikat

27. siječnja 2015.

Dana 27. siječnja 2015. Agencija za lijekove i medicinske proizvode izdala je GMP certifikat – certifikat dobre proizvođačke prakse, kao i proizvodnu dozvolu društvu Genera Lijekovi d.o.o.


XIV kongres Hrvatskog društva obiteljskih doktora

20. listopada 2014.

Genera Lijekovi sudjelovali su na XIV kongresu Hrvatskog društva obiteljskih doktora koji je održan u Zagrebu, od 3. do 5. listopada 2014 godine. Kongres je održan pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja Republike Hrvatske i Grada Zagreba, a teme i program Kongresa možete saznati na linku:


Predavanje "Perspektiva farmakoekonomske analize u Hrvatskoj"

17. rujna 2014.

Hrvatsko farmaceutsko društvo organiziralo je 16. rujna 2014. godine stručno predavanje na temu "Perspektiva farmakoekonomske analize u Hrvatskoj", koje je držao prof.dr.sc. Josip Čulig, Predsjednik ISPOR-a Hrvatska. Također je održana i redovita Izborna skupština Udruženja farmaceuta regije Zagreb HFD-a.


Simpozij u povodu međunarodnog dana higijene ruku 5.5.2014.

15. svibnja 2014.
http://www.genera.hr/media/uploads/images/pages/dan_higijene_ruku_foto.jpg

Simpozij u povodu obilježavanja međunarodnog dana higijene ruku održao se u prostorijama Hrvatskog liječničkog zbora u Zagrebu, 5. svibnja 2014.


1. Hrvatski kongres kliničke farmacije s međunarodnim sudjelovanjem

14. travnja 2014.
http://www.genera.hr/media/uploads/images/pages/1._kongres_klini%C4%8Dke_farmacije_iv.jpg

U hotelu Panorama, u razdoblju od 10. do 12. travnja 2014., održao se 1. hrvatski kongres kliničke farmacije s međunarodnim sudjelovanjem "Optimizacija farmakoterapije i sigurnost bolesnika". Kongres je održan u organizaciji sekcije za kliničku farmaciju Hrvatskog farmaceutskog društva u suradnji s Farmaceutskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, a otvorio ga je Prim.dr.sc. Siniša Varga. Više od 200 sudionika iz 10 zemalja prisustvovalo je kongresu.


5. kongres DNOOM-a

9. travnja 2014.

GENERA LIJEKOVI d.o.o. su nastupili kao izlagač na 5. kongresu Društva nastavnika opće/obiteljske medicine , u Zagrebu, Hotel Antunović, u razdoblju od 14.-16.03.2014. i predstavili paletu lijekova dostupnih na listama lijekova Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.Kongres je održan pod visokim  pokroviteljstvom Predsjednika  Republike Hrvatske prof.dr. Ive Josipovića, Ministarstva zdravlja i grada Zagreba te je okupio više od 700 sudionika iz Hrvatske i susjednih zemalja.


Objavljena nova verzija Obrasca prijave za nadogradnju dokumentacije o lijeku

5. siječnja 2014.

Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) obavještava podnositelje zahtjeva da je objavljena nova verzija Obrasca prijave za nadogradnju dokumentacije o lijeku, koji se prilaže uz zahtjev za nadogradnju dokumentacije o lijeku.


Na stranici HALMEDA otvorena nova podrubrika Generički lijekovi i zamjenjivost

9. prosinca 2013.

U sklopu rubrike Lijekovi na internetskim stranicama Agencije za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) otvorena je nova podrubrika pod nazivom Generički lijekovi i zamjenjivost. U novoj podrubrici moći će te naći pitanja i odgovore vezane uz svojstva generičkih lijekova, zahtjeve njihove sigurnosti, djelotvornosti i kakvoće te praćenja ovih lijekova nakon stavljanja na tržište.