O nama

O nama

O Genera grupi

Genera Grupa bavi se razvojem, proizvodnjom i prometom humanih i veterinarsko-medicinskih proizvoda. Genera Grupa u svom sastavu obuhvaća različita poslovanja koja su usmjerena na očuvanje zdravlja te dobrobit čovjeka i njegova okružja. 

Osnivanje Genere povezuje se sa 1901. kada je osnovan Kraljevski hrvatsko-slavonski zemaljski bakteriološki zavod. Tijekom svoje povijesti kompanija je poslovala pod različitim imenima. Od 1940. do 2000. bila je sastavni dio farmaceutske tvrtke PLIVA, a od 2001. posluje kao samostalna tvrtka. Od 2009. Genera d.d. uvrštena je u službeno tržište Zagrebačke burze pod oznakom VERN-R-A.

Sjedište Genere nalazi se u Kalinovici gdje su na površini od 250.000 četvornih metara smješteni svi proizvodni pogoni, razvojni i analitički laboratoriji te skladišni i administrativni prostori.

O Genera Lijekovima

Genera Lijekovi su hrvatska farmaceutska tvrtka, koja je s radom započela u rujnu 2009. kao članica Genera Grupe. Genera Lijekovi nositelj su segmenta poslovanja Genera Grupe koji je usmjeren na lijekove i dezinficijense za humanu uporabu. Izdavanjem proizvodne dozvole koju je odobrila Agencija za lijekove i medicinske proizvode Republike Hrvatske (HALMED), tvrtka je stekla status domaćeg proizvođača lijekova. Genera Lijekovi u potpunosti su usklađeni s europskim zahtjevima dobre proizvođačke prakse (GMP-regulativom) te kroz strogo propisane procedure osiguravaju ispunjenje istih uvjeta za sve partnere, čime jamče ukupnu kvalitetu svojih proizvoda i procesa.

Tim Genera Lijekova čine stručnjaci s dugogodišnjim iskustvom u farmaceutskoj industriji koji su u svakodnevnom radu predani postizanju bezuvjetne kvalitete proizvoda, izvrsnosti u poslovanju i udovoljavanju potreba pacijenata, liječnika, ljekarnika i cjelokupnoga zdravstvenog sustava. 

U srpnju 2015. godine društvo Genera lijekovi pripojeno je društvu Generi d.d. te nastavlja poslovanje kao poslovno područje unutar matične kompanije.