Održan Generin skup "Plavo je zdravo 2015“

16.06.2015.

 

Treću godinu zaredom, u razdoblju od 4. do 6. lipnja 2015. održao se Generin stručni skup veterinara „Plavo je zdravo“ na Brijunima. I ove godine okupili smo više od 300 uzvanika iz Hrvatske i zemalja regije – Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije i Crne Gore.

Osim vodećih predstavnika veterinarske medicine, skupu su prisustvovali i gosti iz relevantnih institucija: Ministarstva poljoprivrede, Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatskog veterinarskog instituta te Hrvatske veterinarske komore.

Središnja tema stručnog djela skupa bili su svjetski trendovi u kontroli gastrointestinalnih parazita u malih i velikih životinja, a predavanja su održali dr sc. Relja Beck, dr. med. vet., s Odjela za bakteriologiju i parazitologiju, Hrvatski Veterinarski institut te prof. dr. Cornelia Silaghi, dr. vet. med., članica znanstvenog osoblja Instituta za parazitologiju, Sveučilišta u Zürichu, Švicarska.

Ove godine Genera je gostima predstavila i neobičnu panel diskusiju na kojoj su tema bile „emocije“, a sudionici su bili poznate osobe iz svijeta kazališta, sporta, kulture i televizije. Gosti su u panelu s publikom podijelili svoja duboka životna iskustva na tu temu.