Dodjela godišnje nagrade i stipendija studentima Veterinarskog fakulteta

22.11.2013.
Dodjela godišnje nagrade i stipendija studentima Veterinarskog fakulteta

Prošli tjedan, 13. studenoga 2013. na Svečanoj sjednici Veterinarskog fakulteta Uprava Genere dodijelila je godišnju nagradu studentici 6. godine Maji Platiši te dvije stipendije studenticama Kristini Lučić i Tei Tošić. Maja Platiša redovna je studentica integriranog studija veterinarske medicine, na usmjerenju Konji i farmske životinje. Sudjelovala je na brojnim domaćim i međunarodnim projektima i edukacijama,  bavila se terenskim radom, demonstrator je na  fakultetu te je aktivno uključena i u volonterski rad. Dva puta je za znanstveni rad nagrađena Rektorovom nagradom. Kristina Lučić je demonstrator na Klinici za unutarnje bolesti, jedan od najboljih studenata u svojoj generaciji te se bavila istraživanjem tumora mliječnih žlijezda mačaka. Tea Tošić  je također među najboljim studentima u generaciji, dobitnica Dekanove nagrade za znanstveni rad, volonterka u Veterinarskoj ambulanti Vetpoint, intenzivno se bavi kinologijom, izložbama i uzgojem pasa i volontira u udruzi koja se bavi udomljavanjem napuštenih mačaka.

Godišnja nagrada i stipendije Genere d.d. dodjeljuju se temeljem natječaja na Veterinarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu studentu/studentici, koji za vrijeme studija pokazuju izražena postignuća i perspektivu za daljnji razvoj unutar struke.             
Donošenjem godišnje nagrade i stipendija Genera unaprjeđuje dugogodišnju suradnju s Veterinarskim fakultetom. Naša tvrtka želi poticati studente na uključivanje u razvoj veterinarskih lijekova i promicanje zaštite zdravlja životinja, a time i ljudi.

Čestitamo studentima dobitnicima i želimo im puno uspjeha u daljnjem školovanju!