Genera na Brijunima održala skup veterinara

23.09.2013.
Genera na Brijunima održala skup veterinara

Dvodnevni skup veterinara „Plavo je zdravo“ na temu male i velike prakse u organizaciji Genere održan je u hotelu Neptun na Brijunima od 12. do 14. rujna 2013. Na skupu je sudjelovalo oko 150 veterinara i drugih predstavnika veterinarske industrije. Održana su ukupno četiri predavanja, nakon čega su slijedile panel rasprave.

Od domaćih stručnjaka, predavanje o maloj praksi održao je Bruno Ljolje, vlasnik veterinarske ambulante Buba iz Zagreba dok je o velikoj praksi govorio Mate Karalula, vlasnik veterinarske ambulante Karaula iz Bjelovara. Inozemni predavači bili su Freek Helsper iz nizozemske Le Vet. Phame koji je održao predavanje na temu „Trends in Companion Animal Practice in the Netherlands“ te Barry McInernery iz kompanije Norbrook Ltd. (Sjeverna Irska) s predavanjem „Good practices and trends in large animal practic in Ireland/EU“.

Na dvije panel rasprave predavači i predstavnici državnih institucija zajedno s publikom raspravljali su o izloženim temama i aktualnim trendovima u struci.