Održan Generin skup "Plavo je zdravo 2014.“

16.06.2014.
Održan Generin skup "Plavo je zdravo 2014.“

Generin već tradicionalni dvodnevni skup veterinara „Plavo je zdravo“ održan je na Brijunima u razdoblju od 5. do 7. lipnja 2014., a prisustvovalo mu je preko 300 uzvanika iz Hrvatske i zemalja regije – Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije i Crne Gore.

Osim vodećih predstavnika veterinarske medicine, skupu su prisustvovali i gosti iz relevantnih institucija: Ministarstva poljoprivrede, Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatskog veterinarskog instituta te Hrvatske veterinarske komore.

Središnja tema stručnog djela skupa bila je „Analgezija životinja“, predstavljena predavanjima svjetskih veterinarskih stručnjaka iz Velike Britanije: Elizabeth Leece, BVSc CVA Dipl ECVAA MRCVS, i Kate White, MA Vet MB DVA Dipl ECVAA MRCVS. Uz to, priznati stručnjak iz Slovenije, prof. dr. sc. Olge Zorman Rojs, dr. med. vet, održala je i predavanje na temu peradarstva.

Ove godine Genera je gostima predstavila i neobičnu panel diskusiju, tema koje bila je – „Odricanjem do uspjeha“. Sudionici panela bili su poznate osobe iz svijeta filma, medicine, znanosti, poduzetništva i sporta, a raspravljali su o tome što je preduvjet za poslovni uspjeh. S publikom su podijelili i svoja životna iskustva na tu temu.