Generina godišnja nagrada i stipendije najboljim učenicima veterine

14.11.2014.
Generina godišnja nagrada i stipendije najboljim učenicima veterine

I ove je godine, na Svečanoj sjednici Veterinarskog fakulteta, Uprava Genere dodijelila već tradicionalnu godišnju nagradu i dvije stipendije najboljim učenicima veterinarskog fakulteta.

Ovogodišnja dobitnica Generine nagrade je Iva Cvitaš. Iva je dobitnica tri Dekanove nagrade za izvrstan uspjeh i znanstveni studentski rad te priznanja Veterinarskog fakulteta za izniman uspjeh međunarodnog značaja. Želimo da joj ova nagrada pomogne u ostvarenju svog životnog sna, a to je znanstveno-istraživačka karijera u području bazične biologije tumora. Budući da je Iva aktivna trkačica maratona, ne sumnjamo da će jednakom upornošću ostvariti i ovaj cilj.

Stipendiju Genere u ovogodišnjem natječaju dobile su studentice Klara Tomas i Ivana Giovanna Zupičić. Klara i Ivana aktivne su u znanstveno istraživačkom radu, za koji su nagrađene Rektorovom nagradom, a sljedeće godine očekuje ih studentska razmjena: Klara ide na Veterinarski fakultet u Sarajevu, a Ivana Giovanna u Češku.

Godišnja nagrada i stipendije Genere d.d. dodjeljuju se temeljem natječaja na Veterinarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu studentu/studentici, koji za vrijeme studija pokazuju izražena postignuća i perspektivu za daljnji razvoj unutar struke. Donošenjem godišnje nagrade i stipendija Genera unaprjeđuje dugogodišnju suradnju s Veterinarskim fakultetom. Naša tvrtka želi poticati studente na uključivanje u razvoj veterinarskih lijekova i promicanje zaštite zdravlja životinja, a time i ljudi.

Čestitamo studentima dobitnicima i želimo im puno uspjeha u daljnjem školovanju!