Novi antiparazitici

05.11.2012.

Closamectin Pour On i Mite-Stop koncentrirani biocidni akaricid

Closamectin Pour On

Veliko nam je zadovoljsvo ukratko Vas obavijestiti o novom proizvodu u paleti antiparazitika GENERA d.d. Na tržištu Hrvatske u ponudi svih veletrgovina dostupan je novi antiparazitik Closamectin Pour On. Ovaj novi antiparazitik kombinacija je klozantela i ivermektina u jedinstvenom pour on obliku. Primjenjuje se polijevanjem odmjerene količine proizvoda po grebenu životinje od glave do korijena repa. Namijenjen je zaštiti i liječenju goveda od velikog broja vanjskih i unutrašnjih parazita, uključujući i velikog metilja.

Jednostavnost primjene, širina spektra, manji utrošak radne snage, znatno manji stres za životinju samo su neke od prednosti koje ovaj proizvod pruža svim vlasnicima goveda u Hrvatskoj, s posebnim naglaskom na one koji drže životinje u sustavu krava-tele i tovnu junad.

Closamectin Pour On dostupan je u pakiranju od 1litre, u plastičnom spremniku s dozatorom i plastičnom spremniku namijenjenom za primjenu s aplikatorom.

Mite-Stop koncentrirani biocidni akaricid

Genera d.d. je nedavno nakon uspješne registracije u Republici Hrvatskoj započela s prodajom svojeg novog proizvoda Mite-Stop koncentrata. U tijeku su i postupci registracije Mite-Stop koncentrata na većini izvoznih tržišta na kojima je Genera d.d. prisutna i gdje već uspješno prodaje svoje proizvode.  Mite-Stop je potpuno biološki i ekološki prihvatljiv proizvod koji je registriran kao biocidni pripravak 18. Kao biocidni akaricid Mite-Stop je namijenjen prvenstveno za suzbijanje tekuti (crvena kokošja tekut – Dermanyssus gallinae), buha, krpelji, uši i pauši na domaćoj peradi (kokoš, puran, patka, golubovi i druge vrste ptica) neovisno o uvjetima njihova držanja (podno ili kavezno).

Kombinacijom aktivne tvari margoza ekstrakta (ekstrakt iz biljke Azadirachta indica ili neem) i oktanske ili kaprilne kiseline kao pomoćne tvari, postiže se izuzetno visoka učinkovitost na razvojne i odrasle stadije tekuti i drugih hematofagnih ektoparazita na domaćoj peradi. Primjenjuje se prskanjem radnom otopinom po površinama peradnjaka (podovi, zidovi, oprema, kavezi). Radna otopina se dobiva prethodnim razrjeđivanjem Mite-Stop koncentrata s vodom u odnosu 1:80 tj. 1 litra koncentrata na 80 litara vode. Preporučena količina radne otopine za prskanje površina je 0,1 do 0,2 litre po 1 m2. Prskanje se može provesti bez ili u prisutnosti peradi pri čemu nije potrebno prethodno uklanjati već snesena jaja, stočnu hranu i pitku vodu.

Proizvod Mite-Stop nema karenciju niti za jaja niti za meso peradi tj. karencija je nula dana. Uz prihvatljivu nabavnu cijenu, jednostavnost i ekonomičnost primjene, visoku biološku prihvatljivost i potpunu neškodljivost za okoliš, nadamo se da će ovaj proizvod naći svoje mjesto primjene i u cijelosti opravdati povjerenje naših poslovnih partnera i krajnjih potrošaća.