Peradarski dani 2013.

15.05.2013.
Peradarski dani 2013.

Hrvatski veterinarski institut, Centar za peradarstvo, organizira X. znanstveno-stručni simpozij "Peradarski dani 2013.", koji će se u razdoblju od 15. do 18. svibnja 2013. održati u Solaris Hotels Resortu u Šibeniku, a ugostit će oko 200 sudionika iz desetak zemalja.

"Peradarski dani" održavaju se svake druge godine, a sve u cilju okupljanja predstavnika peradarske znanosti, proizvodnje te industrije koja se bavi peradarskom opremom, lijekovima, dezinficijensima itd.

Program Simpozija sastojat će se od dva dijela: tijekom prvog radnog dana bit će organizirana izlaganja pozvanih i prijavljenih predavača, koja se odnose na svakodnevnu proizvodnu praksu, te komercijalna predstavljanja proizvođača, zastupnika i distributera proizvoda iz segmenta peradarstva; drugi radni dan prezentirat će se znanstvena izlaganja iz slijedećih područja: bolesti; hranidba i tehnologija u peradarskoj proizvodnji; ekologija, dobrobit i veterinarska praksa u peradarskoj proizvodnji; kvaliteta i sigurnost peradarskih proizvoda; genetika; ekonomika i marketing te slobodne teme.

Genera d.d. će na ovogodišnjim „Peradarskim danima“ nastupiti s promotivnim štandom, na kojem će prezentirati svoj novi proizvod AminoVitaSel i veliku paletu peradarskih proizvoda.