Simpozij u Zagrebu o dobrobiti životinja za prehranu za vrijeme klanja

06.05.2015.

Otvorene su prijave za “Međunarodni simpozij 2015: Aktualna postignuća II” u organizaciji Udruženja za humano klanje (HAS). Simpozij će biti usredotočen na dobrobit životinja tijekom transporta, stavljanja na tržište i klanja, a održat će se u Zagrebu 16. i 17. srpnja 2015.

Diljem svijeta, više od 100 milijardi životinja godišnje preveze se, stavi na tržište i zakolje kako bi se osigurala prehrana ljudima. Sve veća konzumacija mesa i sve veći globalizirani lanac opskrbe hranom povećavaju potrebu za poboljšanjem dobrobiti životinja tijekom transporta, stavljanja na tržište i klanja. Ti izazovi, u kombinaciji sa sve većom brigom potrošača, potiču nove razvoje i usvajanje viših normi dobrobiti u mnogim dijelovima svijeta.

HSA će održati drugi Međunarodni simpozij u Zagrebu kako bi predstavila i raspravila o aktualnim znanstvenim i tehnološkim postignućima na ovom području kao i primjeni i prihvaćanju postignuća diljem svijeta. Ovaj će događaj također biti prilika da se identificiraju budući prioriteti i stvori tribina za razmjenu informacija i iskustava.

Poznati svjetski stručnjaci već su potvrdili svoje sudjelovanje u ulozi govornika na simpoziju.

Više informacija možete pronaći na:

http://www.thepoultrysite.com/poultrynews/33400/zagreb-to-host-symposium-on-food-animal-welfare-around-slaughter