Održani Veterinarski dani 2013.

04.11.2013.

Veterinarski dani 2013. održani su u razdoblju od 09. do 12. listopada 2013. godine u Opatiji u Milenij Grand Hotelu 4 opatijska cvijeta. Kao i proteklih godina ovaj tradicionalni znanstveno-stručni skup s međunarodnim sudjelovanjem uspješno su organizirali Hrvatska veterinarska komora, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatski veterinarski institut Zagreb. Pokrovitelj skupa bio je Predsjednik republike Hrvatske; Ministarstvo poljoprivrede; Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa te Županija primorsko-goranska.

Glavni sponzor je bio Medical-Intertrade iz Svete Nedelje, dok je Genera d.d. nastupila sa svojim promidžbenim štandom uz koji je izložila i predstavila brošure i letke dobro poznatih i općeprihvaćenih veterinarsko-medicinskih proizvoda, dezinficijensa i posebno naših noviteta u svojoj paleti kao što su npr. Abantel bolus za ovce, AminoVitaSel otopina za peroralnu primjenu, Kaliprofen LA otopina za injekciju, VAMAKS za jaja, Fosfofertil mineralna mješavina. Kao stručna podrška vrlo upečatljivom nastupu Genere d.d. na ovom skupu svakako su bili i njenih ukupno sedam zaposlenika koji su ostvarili puno korisnih kontakata i svojom nazočnošću dali još prepoznatljiviji image svojoj kompaniji koja uživa sve veći i veći ugled u veterinarskim stručnim krugovima ali i među svojim poslovnim konkurentima.

Skupu je nazočilo preko 300-tinjak akreditiranih stručnjaka prvenstveno iz veterinarske i srodnih struka. Predavanja su bila podijeljena u radne sekcije kao što je Veterinarsko javno zdravstvo; Veterinarska epidemiologija i zoonoze; Upravljanje zdravljem stada, reprodukcija i dobrobit životinja; Mala praksa. U uvodnim izlaganjima predstavnika Hrvatske veterinarske komore; Uprave za veterinarstvo i sigurnost hrane te Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, posebno su naglašene aktualnosti trenutka u kojem djeluje i koje uskoro očekuje veterinarska struka nakon nedavnog ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju.