Proizvodi

Veterina i Agro

Uspostavljanjem Predstavništva i Društva Genere u BiH sredinom 2011. godine postavljen je strateški cilj, a to je ojačavanje pozicije lidera u prodaji veterinarsko medicinskih proizvoda na tržištu BiH, što bolja organizacija rada na terenu, te jača podrška prodaji kroz stručne i promotivne aktivnosti. Poslovno područje veterina i agro uključuje veoma širok portfolio veterinarsko medicinskih proizvoda, proizvoda za zaštitu bilja, te vitaminsko mineralne dodatke prehrani i dezinficijense.
Stogodišnje prisustvo i liderstvo Genere sa svojim portfoliom na tržištu Bosne i Hercegovine je dokaz kavalitetnog i prepoznatog rada kako od nadležnih institucija na nivou države, entiteta, kantona tako i od poslovnih partnera širom BiH koji su nabolja referenca za ocjenu rada.

Primjena visokih standarda kvalitete te visoka stručnost uposlenih su garancija uspjeha čemu teži Genera u svom poslovanju na tržištu Bosne i Hercegovine.

Dezinficijensi i antiseptici

Sa više od 60 godina tradicije, poslovno područje dezinficijenasa i antiseptika obuhvata i 17 novih proizvoda namijenjenih za dezinfekciju ruku i kože (Vitadermal®) te površina (Vitaarea®), s primjenom u zdravstvu i općoj higijeni. Svi ovi proizvodi u Bosni i Hercegovini imaju registracijski status medicinskih sredstava. Generini dezinficijensi proizvode se sukladno ISO 9001:2000, ISO 14001:2004 i ISO 13485:2003. Učinkovitost i sigurnost svih proizvoda potvrđena je EN standardima (EN - europske norme kao propisani medicinski dokaz koji uključuje normativne reference).