Novosti

26. Savetovanje veterinara Srbije na Zlatiboru

6. listopada 2015.

Od 10. do 13. 09.2015 održano je 26. Savetovanje veterinara Srbije na Zlatiboru, kome je i Genera dala doprinos svojim učešćem. Prema predviđenom programu Savetovanje je imalo 10 tematskih zasedanja, od kojih su od posebnog interesa bila sledeća: Efiksanost i bezbednost lekova u veterinarskoj kliničkoj praksi; Vanredne situacije - Mesto i uloga veterinarske struke i naučena iskustva; Infektive i parazitske bolesti životinja i epizooziologija i Mala praksa.


Sedamnaesto regionalno savjetovanje iz kliničke patologije i terapije malih životinja

22. lipnja 2015.
http://www.genera.hr/media/uploads/images/novosti/savjetovanje_generasrb.jpg

U razdoblju od 18. do 20. lipnja 2015. u hotelu „NORCEV” na Fruškoj gori održalo se „Sedamnaesto regionalno savjetovanje iz kliničke patologije i terapije malih životinja“. Skup je imao edukativni karakter, a sudjelovanje na istom je bilo akreditirano od strane Veterinarske komore Srbije. Program Savjetovanja činila su četiri plenarna zasjedanja, radionica i kratke usmene prezentacije, a predavanja su održali nastavnici sa sveučilišta iz Slovenije, Italije, Hrvatske i Beograda.


Predstavljanje Modrog ulja u suradnji s Agrovisionom

3. prosinca 2013.
http://www.genera.hr/media/uploads/images/pages/img_1506.jpg

U razdoblju od 27. do 28. studenog 2013. Genera je na Zlatiboru u Srbiji nastupila na agronomskom kongresu zaštite bilja, a sve u cilju predstavljanja proizvoda Modro ulje u suradnji s Generinim distributerom na području Srbije – tvrtkom Agrovision d.o.o. Nakon stručne prezentacije održane u Hotelu Palisad, na kojoj je prisustvovalo 400 agronoma iz Srbije, u hotelu Mona je organizirana večera za poslovne partnere, djelatnike ministarstava RS i kupce Modrog ulja. Uz muziku i neformalno druženje gostiju, proizvod je bio prezentiran u najboljem svijetlu.


Modro ulje na tržištu Srbije

1. veljače 2013.

Genera se nakon dugog niza godina vraća na srpsko tržište sa svojom paletom sredstava za zaštitu bilja. Kao distributera za srpsko tržište odabrana je tvrtka Agrovision, a suradnja je počela sa dva proizvoda, jedan od kojih je „Modro ulje“. To je relativno novi proizvod u paleti Genere, registrovan ne samo na tržištu Srbije nego na tržištima zemalja širom sveta.


Prestanak rada Agencije za Hemikalije

29. rujna 2012.

Usvajanjem izmena Zakona o hemikalijama od 29.09.2012. prestala je s radom Agencija za hemikalije republike Srbije. Između ostalog ova institucija je sprovodila i postupak upisa biocidnih proizvoda u privremenu listu.


Završeno 23. Savetovanje veterinara Srbije

13. rujna 2012.

Na Zlatiboru je od 13. do 16.09.2012. održano 23. Savetovanje veterinara Srbije. Na savetovanju su održane dve plenarne sednice na kojima se govorilo o reformi veterinarske službe i strategiji kontrolisane primene antibiotika u veterinarskoj medicini.