ZooGenArt

Genera d.d., hrvatska tvrtka sa stoljetnom tradicijom, utemeljila je umjetničko-humanitarni projekt ZooGenArt.

ZooGenArt je projekt dugoročnog karaktera, a u prvoj postavi broji 11 jedinstvenih umjetničkih djela.

U cilju promicanja umjetnosti, neki od Generinih starih proizvodnih objekata prenamijenjeni su u atelijere u kojima će i u budućnosti moći stvarati mnogi mladi stvaraoci, posebno street-art kreativci.

Projekt je okupio skupinu mladih umjetnika koji su travnjake i fasade prostrane proizvodne lokacije tvrtke u Kalinovici pokraj Sv. Nedjelje osvojili živopisnim predodžbama životinja.

Mladi umjetnici Petra Drožđan Kranjčec, Mario Kolarić a.k.a. Sretan Bor, Ana Kovačić, Marija Koruga, Slaven Kosanović a.k.a. Lunar i Roman Pokos dio su 25 Generinih hektara pretvorili u tvornički muzej skulptura i graffiti murala.

 

Ostvarena i buduća animalistička djela projekta ZooGenArt trajno će sponzorirati domaće i inozemne tvrtke.

Prikupljena sredstava bit će uložena u kupnju i obuku pasa vodiča za slabovidne osobe te kupnju i obuku pasa koji će pomoći u terapiji djece s poteškoćama u razvoju.

Genera, kao društveno odgovorna kompanija, već godinama potiče i promovira dobrotvoran rad, a ovim projektom nastoji poduprijeti i umjetničko stvaralaštvo te oplemeniti svoj tvornički prostor.

Eksperimentalan karakter ZooGenArt-a, smatraju utemeljitelji, ključan je element projekta, jer bez eksperimentalnog pristupa nije moguće razvijati istinsku inovativnost, kako u području umjetnosti, tako i u području biznisa.

 

Predstavljanje ZooGenArt projekta javnosti, održalo se 6. ožujka 2014. u Generi d.d., Kalinovica.