O nama

O nama
Genera Grupa: Jedna kompanija za Jedno zdravlje

Genera je tvrtka s više od stotinu godina tradicije čiji se početak povezuje s osnivanjem Kraljevskoga hrvatsko-slavonskog zemaljskog bakteriološkog zavoda 1901. godine. 

Raznovrstan portfelj Genera Grupe uključuje humane lijekove, veterinarsko-medicinske proizvode, vitaminsko-mineralne dodatke prehrani, dezinficijense za humanu i veterinarsku upotrebu te proizvode za zaštitu bilja.

Genera je jedina proizvodna kompanija u Hrvatskoj koja se bavi različitim poslovanjima usmjerenima na zaštitu zdravlja čovjeka, životinja i okoliša te koja primjenjuje i promiče koncept Jedno zdravlje.

Jedno zdravlje je koncept definiran kao "zajednički multidisciplinaran rad na lokalnoj, nacionalnoj i globalnoj razini radi postizanja optimalna zdravlja za ljude, životinje i okoliš". Koncept Jedno zdravlje podupiru međunarodne organizacije poput Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), Svjetske organizacije za zdravlje životinja (OIE) i Organizacije za  hranu i poljoprivredu (FAO) jer je odavno prepoznata bliska socijalna i ekološka međuovisnost ljudi i životinja.   

Genera je nositelj dva GMP-certifikata (certifikata dobre proizvođačke prakse), što je jedan od ključnih pokazatelja usklađenosti proizvodnih procesa i sustava upravljanja kvalitetom s najstrožim zahtjevima europskih regulatornih tijela.

Genera je uvrštena u službeno tržište Zagrebačke burze pod oznakom VERN-R-A.

U svakodnevnom radu Genera teži tomu da sve poslovne aktivnosti provodi u skladu s najuspješnijim europskim korporativnim praksama i promiče društveno odgovorno poslovanje.  

Više o Generi d.d. saznajte i na stranicama Zagrebačke burze www.zse.hr i na Generinoj Facebook stranici www.facebook.com/GeneraInc