18. Godišnje savjetovanje doktora veterinarske medicine Republike Srpske/BiH

19.06.2013.
18. Godišnje savjetovanje doktora veterinarske medicine Republike Srpske/BiH

U Tesliću je u periodu od 5.6. do 8.6.2013. u Zdravstveno turističkom centru „Banja Vrućica“ organizovano 18. Godišnje savjetovanje doktora veterinarske medicine Republike Srpske/BiH s međunarodnim učešćem.

Genera d.d. Predstavništvo u BiH je po drugi put uzela učešće na ovom Savjetovanju, ovaj put kao Zlatni sponzor 18. Godišnjeg savjetovanja doktora veterinarske medicine Republike Srpske/BiH, na akademskom nivou najvažnijeg i najvećeg skupa doktora veterinarske medicine u Republici Srpskoj/BiH.

Pokrovitelji 18. Savjetovanja bili su Vlada Republike Srpske i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Resor veterinarska služba, dok su organizatori 18. Savjetovanja bili Veterinarska komora Republike Srpske i Društvo veterinara Republike Srpske. Ured za veterinarstvo Bosne i Hercegovine predstavio se kao suorganizator 18. Savjetovanja.

Osim veterinarskih stručnjaka iz BiH, Savjetovanju su prisustvovali i eminentni stručnjaci i predstavnici evropskih i svjetskih veterinarskih institucija te predstavnici Svjetske veterinarske organizacije, kao i dekani i uvaženi profesori fakulteta iz Srbije, Mađarske, Makedonije, Grčke, Slovenije, Austrije i BiH.

Svečano otvaranje Savjetovanja održano je 5.6.2013., a prisutne je tom prilikom pozdravio prof. dr. Stevo Mirjanić, ministar poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske. Svim prisutnim obratio sa prigodnim govorom i direktor Predstavništva Genere u BiH g. Selen Balić.

Tokom svečane večera koja je upriličena 6.6.2013. uručena je i zahvalnica od strane Predsjednika veterinarske komore RS-a gospodina Saše Boškovića Generi kao Zlatnom sponzoru.

U  radnom dijelu Savjetovanja radovi i prezentacije su bili svrstani u dvije tematske cjeline: „Javno zdravlje i veterinarska medicina“ te „Klinička patologija i terapija“.

U okviru radnog dijela Genera je imala uspješnu prezentaciju pod nazivom „Kaliprofen LA i AminoVitaSel“ koju je prezentirao dr. med vet. Hrvoje Starčević. Tokom održavanja Simpozijuma u okviru promotivnog prostora Genere uspješno je prezentiran i proizvodni portfolio Genere d.d., a broj registrovanih participanata ovaj put iznosio je preko 380 osoba. Većinom su to bili doktori veterinarske medicine iz veterinarskih stanica, ambulanti i drugih veterinarskih organizacija iz Bosne i Hercegovine.