19. Godišnje savjetovanje doktora veterinarske medicine Republike Srpske/BiH

18.05.2014.
19. Godišnje savjetovanje doktora veterinarske medicine Republike Srpske/BiH

U Tesliću je u periodu od 11.06. do 14.06.2014., u Zdravstveno turističkom centru „Banja Vrućica“ u hotelu „Kardial“, organizovano 19. Godišnje savjetovanje doktora veterinarske medicine Republike Srpske/BiH sa međunarodnim učešćem.

Genera d.d. Predstavništvo u BiH je učestvovalo na Savjetovanju po treći put, ali ove godine u svojstvu Generalnog sponzora 19. Godišnjeg savjetovanja doktora veterinarske medicine Republike Srpske/BiH sa međunarodnim učešćem, na akademskom nivou najvažnijeg i najvećeg skupa doktora veterinarske medicine u Republici Srpskoj/BiH.

Gospođa Radmila Čojo, Pomoćnik ministara u Resoru za veterinarstvo pri Ministarstvu poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, pozdravnim govorom otvorila je 19.Savjetovanje. Na svečanom otvaranju prisutnim obratio se sa prigodnim govorom i direktor Genera d.d. Predstavništvo u BiH, Mr.sci.Selen Balić, MBA. Posebnu pažnju auditorija u toku svečanog otvaranja privukla je nesvakidašnja prezentacija novih preparata u portfoliu Genera d.d. na tržištu BiH, koju je ispred Genere prezentirao Luka Bulić.

U okviru radnog dijela Savjetovanja, Genera je organizovala uspješnu prezentaciju pod nazivom „Protokoli sinkronizacije estrusa u mliječnih krava“ koju je prezentirao Dr. Sc. Silvijo Vince sa Veterinarskog fakulteta u Zagrebu, a Generi kao Generalnom sponzrou je uručena i zahvalnica od strane Predsjednika veterinarske komore Republike Srpske, gosp.Saše Boškovića.

Tokom održavanja Savjetovanja, u okviru promotivnog prostora Genere, uspješno je prezentiran i proizvodni portfolio Genere d.d. svim učesnicima. Ove su godine Savjetovanju prisustvovali, osim veterinarskih stručnjaka iz BiH, i eminentni stručnjaci i predstavnici evropskih i svjetskih veterinarskih institucija, te predstavnici Svjetske veterinarske organizacije, te dekani i uvaženi profesori fakulteta iz Srbije, Mađarske, Makedonije, Grčke, Slovenije, Austrije i BiH. Zvanično registrovanih učesnika Savjetovanja bilo je oko tri stotine osoba.

Pokrovitelji 19. Savjetovanja su bili Vlada Republike Srpske i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Resor veterinarska služba, organizatori Veterinarska komora Republike Srpske i Društvo veterinara Republike Srpske, a suorganizator Ured za veterinarstvo Bosne i Hercegovine.