1.Simpozij za medicinske sestre – tehničare s međunarodnim učešćem

23.10.2014.
1.Simpozij za medicinske sestre – tehničare s međunarodnim učešćem

1.Simpozij za medicinske sestre – tehničare s međunarodnim učešćem na temu „Sprječavanje i suzbijanje bolničkih infekcija" održan je od od 17. do 18. oktobra u Hotelu Europe u Sarajevu.

Otvaranju Simpozija prisustvovali su generalni direktor KCUS-a, prof.dr. Damir Aganović, sekretar ministarstva zdravstva FBiH, gđa. Snježana Bodnaruk, predstavnik Federalnog zavoda za javno zdravstvo, dr. Sanjin Musa, dekanesa Fakulteta zdravstvenih studija, prof.dr. Dijana Avdić, savjetnik za sestrinstvo KCUS, DMT Ademir Spahić i glavna sestra KCUS, DMS Ernela Eminović.

U sklopu Simpozija održano je sponzorirano predavanje na temu “Prednosti Vitadermal proizvoda u prevenciji bolničkih infekcija“, koje je ispred Genere održala Azra Muzurović, glavna sestra epidemiološke službe Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Genera d.d. Predstavništvo u BiH predstavilo se i putem izložbenog prostora, te je prisutnima prezentiran proizvodni portfolio dezinficijensa kompanije. Izložbeni prostor Genere bio je odlično posjećen od strane učesnika Simpozija.

Na Simpoziju učešće je uzelo oko 150 učesnika iz Bosne i Hercegovine i zemalja regiona, a ispred Genera Predstavništva u BiH, Simpoziju je prisustvovao dr.vet.med. Darko Grubišić.