3. Tursko - Bosanski naučni dani i 4. Simpozijum veterinara velike i male prakse

04.05.2015.
3. Tursko - Bosanski naučni dani i 4. Simpozijum veterinara velike i male prakse

3. Tursko-Bosanski naučni dani i 4. Simpozijum veterinara velike i male prakse održao se na Veterinarskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. 3. Tursko- Bosanski naučni dani i 4. Simpozijum veterinara velike i male prakse otvorio je prof. dr. Nihad Fejzić, dekan Veterinarskog fakulteta u Sarajevu.

Ispred Veterinarskog fakulteta u Istambulu skupu se obratio prof. Dr. Halil Gunes, dekan Veterinarskog fakulteta u Istambulu a Ispred Univerziteta u Sarajevu prisutne je pozdravio Prof. dr. Faruk Mekić, prorektor za oblast naučnoistraživačkog/ umjetničko istraživačkog rada. Prisutnim se obratio Mr. Sci. Selen Balić MBA Direktor Predstavništva u BiH i Genera d.o.o. Sarajevo Genera d.o.o. predstavništvo u BiH je bila generalni pokrovitelj 3. Tursko- Bosanskih naučnih dana i 4. Simpozijuma veterinara velike i male prakse. Predstavnici Genera d.d. Predstavništva u BiH putem izložbenog prostora „Genere“ prisutnima su prezentirali proizvodni portfolio veterinarsko- medicinskih proizvoda kompanije kao i liniju proizvoda G PET PLUS. Izložbeni prostor Genere bio je odlično posjećen od strane učesnika simpozija.

U sklopu simpozija održano je sponzorirano predavanje Genere “Anestezija i Analgezija “ a predavač je bio Prof.dr.sc. Dražen Vnuk sa Veterinarskog fakulteta u Zagrebu. Na simpoziju učešće je uzelo oko 50 učesnika iz Bosne i Hercegovine i Turske. Ispred Genera predstavništva u BiH simpoziju su prisustvovali dr. vet. med. Adnan Hodžić i dr. vet. med. Darko Grubišić.