40. Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije

02.09.2013.
40. Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije

U periodu od 28.08. - 31.08.2013.godine održan je 40. Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije – SAJAM ŠLJIVE u Gradačcu, u organizaciji grada Gradačac i Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta iz Sarajeva.

Na Sajmu se predstavilo više od 280 izlagača iz Hrvatske, Srbije, Turske, Italije i Bosne i Hercegovine, na 13.000 kvadratnih metara otvorenog i zatvorenog prostora. U sklopu edukativnog dijela sajma tradicionalno je održano stručno savjetovanje u organizaciji Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta. Predavači su se bazirali na aktuelne teme, prije svega na rezultate i uspjehe koji su postignuti na području općine Gradačac.

Drugog dana 40. jubilarnog međunarodnog Sajma poljoprivrede i prehrambene industrije – Sajma šljive dodijeljene su medalje za kvalitetu izloženih proizvoda. Ocjena uzoraka vršena je na Poljoprivredno prehrambenom fakultetu Univerziteta u Sarajevu a zlatne, srebrne i bronzane medalje uručili su generalni i izvršni direktor Gradačačkog sajma, Husein Topčagić i Hašim Šabanović.

Generi Sarajevo uručena je Zlatna medalja za najbolji proizvod u klasi ishrane životinja, za dopunsku krmnu smjesu Kostovit.

Genera Predstavništvo u BiH je na ovom sajmu imala zapažen nastup putem promotivnog štanda, te je stručni saradnik Genere BiH za agrar, dipl.ing.poljoprivrede Amir Kukić, prisutnima uspješno prezentovao proizvodni portfolio Genere.