41. Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije – sajam šljive

10.09.2014.
41. Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije – sajam šljive

U Gradačcu je u periodu od 27. do 30.08.2014. godine organizovan 41. Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije – sajam šljive. Predstavnici Genera d.d. Predstavništva u BiH putem izložbenog prostora Genere prisutnima su prezentovali proizvodni portfolio kompanije. Izložbeni prostor Genere bio je odlično posjećen od strane kupaca i drugih poslovnih partnera.

Sajam je otvorio federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jerko Ivanković- Lijenović zajedno sa ministrom poljoprivrede Republike Srpske, Stevom Mirjanić. Posebna pažnja u toku trajanja sajma bila je posvećena temama o nastavku proizvodnje poslije poplava koje su nanijele velike štete poljoprivredi u BiH ali i u zemljama regiona.

Tradicionalnom Plavom noći, u Gradačcu, 30.8.2014. je zatvoren 41. Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije – sajam šljive. Sajam je, tradicionalno, bio jako dobro posjećen, a u sklopu sajma predstavljeno je 230 kompanija iz regiona.

Ispred Genera Predstavništva u BiH, sajmu su prisustvovali direktor Predstavništva Mr.Sci. Selen Balić, MBA, dipl.ing.poljoprivrede Slađana Milošević, dr.vet.med. Adnan Hodžić, i dr.vet.med. Darko Grubišić.