Stručno – informativni skup, Hotel Kaldera

01.12.2014.
Stručno – informativni skup, Hotel Kaldera

Dana 27.11.2014.godine održan je stručno-informativni skup kupaca veterinarskog poslovanja sa područja Republike Srpske, u organizaciji Genera Predstavništva u Bosni i Hercegovini, u saradnji sa distributerom Mikropek d.o.o. Banja Luka.  

Skup je zvanično otvoren obraćanjem gđe. Željke Krkoške, direktorice Mikropek d.o.o. i gosp.Selena Balića, direktora Predstavništva i društva Genere u BiH na koktelu dobrodošlice u hotelu Kaldera. 

U sklopu zvaničnog programa, direktor Predstavništva i društva Genere u BiH održao je prezentaciju o kompaniji Genera, te njenom djelovanju na tržištu Bosne i Hercegovine, sa posebnim osvrtom na tržište veterinarskih lijekova u BiH.

Stručni dio predavanja odnosio se na prezentacije stručnjaka, profesora sa Veterinarskog fakulteta u Zagrebu, iz oblasti velike i male prakse. Dr.sc.Silvijo Vince održao je predavanje na temu “Sinkronizacija estrusa mliječnih krava”, dok je prof.dr.sc.Dražen Vnuk prisutnima predavao na temu “Anestezija i analgezija kod pasa i mačaka”. Prisutni su također imali priliku da se upoznaju sa novom paletom GPETPLUS proizvoda Genere za malu praksu. 

Nakon uspješnog edukativnog dijela, gosti su imali priliku i za neformalno druženje uz ručak i prigodan muzički program. Skupu je prisustvovalo 88 veterinara, te je bitno naglastiti da je skup bodovan sa jednim bodom od strane Veterinarske komore Republike Srpske.