Dan čistih ruku

02.07.2013.
Dan čistih ruku

Genera d.d. Predstavništvo u BiH, u partnerstvu s Općom bolnicom “Prim. dr. Abdulah Nakaš”, 24. lipnja 2013. organizovala je “Dan čistih ruku”. Promotivna predavanja održana su u biblioteci Opće bolnice, a namjenjena su uposlenicima Bolnice, gostima i predstavnicima medija. 

Promotivni dio skupa otvorio je Mr. Sci. Selen Balić, direktor Genera Predstavništva u Bosni i Hercegovini, koji je prisutnima predstavio kompaniju Genera d.d., njena poslovna područja kao i njeno djelovanje u BiH. G. Balić je također iskoristio priliku da podsjeti na značaj čistoće i dezinfekcije ruku. Direktorica Bolnice, prof. dr. Sebija Izetbegović, održala je predavanje na temu čistoće ruku, intrahospitalnim infekcijama i načinu suzbijanja i širenja bolesti. Dr. Nina Hrabač, predsjednica Komisije za intrahospitalne infekcije Opće bolnice, prisutnima je predstavila rad Komisije, a skup je završen prezentacijom palete Generinih proizvoda Vitadermal i Vitaarea za dezinfekciju ruku i površina, koju je održala dr. Lorena Klarić, voditeljica ključnih kupaca Genere d.d.

Prezentacije su održane u cilju isticanja značaja brige o zdravlju s higijenske tačke gledišta. Nakon predavanja, uposlenici su imali priliku za neformalno druženje u parku Opće bolnice “Prim.dr.Abdulah Nakaš”.