Deveta godišnja Gastroenterološka Konferencija s međunarodnim učešćem

18.04.2013.
Deveta godišnja Gastroenterološka Konferencija s međunarodnim učešćem

Ovogodišnja Gastroenterološka Konferencija s međunarodnim učešćem održana je u sarajevskom Domu Mladih u periodu od 04. do 05. travnja 2013., u organizaciji Asocijacije gastroenterologa i hepatologa BiH i Klinike za gastreoenterohepatologiju KCUS. Konferencija je imala cilj da promoviše gastroenterohepatologiju u Bosni i Hercegovini te regionu. Tradicija i uspješnost održavanja ove konferencije još jednom je oduševila sve prisutne, a ove godine prijavljenih participanata je bilo oko 500-tinjak.

Kao i do sada primjenjen je standardni format programa konferencije koji predstavlja kombinaciju predavanja eminentnih stručnjaka iz ove oblasti te živih demonstracija endoskopskih tehnika, kao i satelitskih simpozija za medicinsko osoblje.

Na otvorenju Konferencije prisutnima su se obratili članovi organizacionog odbora doc. dr. Nenad Vanis, dr. Milenko Bevanda, a čast zvaničnog otvorenja Konferencije pripala je Federalnom ministru zdravstva prof. dr. Rusmiru Mesihoviću, inače počasnom predsjedavajućem organizacionog odbora.

Genera je svoje učešće kao sponzor iskoristila za promociju te je i ovaj put predstavila svoj portfolio lijekova, ali je akcenat bio na lijeku Pantoprazol Genera u svim njegovim jačinama i veličinama pakovanja. Ova prigoda također je iskorištena da se predstavimo sa portfoliom dezinficijenasa i istaknemo njihov značaj u praksi.