Genera kao sponzor IX Simpozijuma o zaštiti bilja u BiH

08.11.2012.

U Tesliću je od 6.11. do 8.11.2012. godine u Zdravstveno turističkom centru „Banja Vrućica“ u hotelu „Kardial“, u organizaciji Društva za zaštitu bilja BiH, a u saradnji s Upravom BiH za zaštitu zdravlja bilja organizovan IX Simpozijum o zaštiti bilja u Bosni i Hercegovini.

Pokrovitelji ovog veoma važnog skupa su bili Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke, Ministarstvo nauke i tehnologije Republike Srpske.

Predsjednik društva za zaštitu bilja BiH prof.dr. Vojislav Trkulja je prilikom otvaranja ovogodišnjeg simpozijuma istakao činjenicu da su se na ovogodišnjem simpozijumu okupili eminentni stručnjaci i predstavnici društva za zaštitu bilja iz cijelog regiona gdje najveći broj učesnika dolazi iz Srbije, Hrvatske, Slovenije i Makedonije te da su ovakvi događaji od izuzetne važnosti jer šalju snažnu poruku o važnosti zaštite bilja za razvoj poljoprivrede kako bi se obezbjedilo dovoljno hrane za sve, a koja će biti prije svega kvalitetna i zdravstveno bezbjedna.

Genera d.d. Predstavništvo u BiH je ove godine, po drugi put, uzela učešće u organizaciji i sponzorstvu ovog eminentnog skupa te je tokom simpozijuma imala veoma zapažen nastup gdje je prezentiran proizvodni program Genere d.d. za zaštitu bilja.

Tokom Simpozijuma održani su bilateralni sastanci direktora predstavništva i društva Genera u BiH gospodina Balić Selena, izvršnog direktora Marketinga i prodaje gospodina Bunić Ivana s direktorom PoljoVet-a gospodinom Zvonkom Deronjićem, direktoricom Mikropek-a gospođom Željkom Krkoškom i predstavnikom Orlando Grude gospodinom Josipom Antunovićem.

Većina stručnjaka, predavača i predstavnika kompanija, među kojima su bili direktor Uprave BiH za zaštitu zdravlja bilja gospodin Radenko Radović njegov zamjenik gospodin Seid Uzunović, predsjednik Društva za zaštitu bilja BiH gospodin Vojislav Trkulja, je izrazila svoje zadovoljstvo toplom dobrodošlicom koju im je upriličila Genera d.d. u svom prostoru kao i radnim ručkom na kojem se diskutovalo o aktuelnim problemima u oblasti zaštite bilja BiH, prometa fitofarmaceutskim sredstvima na teritoriji BiH, te o održivoj upotrebi pesticida.

IX Simpozijum o zaštiti bilja u Bosni i Hercegovini posjetilo je 350 registrovanih učesnika, od poljoprivrednih proizvođača, agronoma u poljoprivrednoj proizvodnji, agronoma u prodaji sredstava za zaštitu bilja kroz poljoprivredne apoteke i veledrogerije do uposlenih u državnim, entitetskim i kantonalnim institucijama koje su nadležne za oblast zaštite bilja i poljoprivrednu proizvodnju.