Generin stručno informativni skup u Čapljini

05.11.2014.
Generin stručno informativni skup u Čapljini

Predstavništvo Genere u BiH, u saradnji s distributerom Orlando d.o.o. Grude, organizovalo je stručno informativni skup za partnere iz veterinarskog i agro segmenta, koji se održao u četvrtak 23. listopada 2014, u prostorijama hotela „Mogorjelo“ u Čapljini. 

Skup je otvorio direktor Predstavništva i Genere d.o.o. u BiH, Mr.Sci. Selen Balić, MBA te prisutnima predstavio Generu, kao i najvažnije značajke veterinarskog i agro tržišta u Bosni i Hercegovini.

U toku skupa, predavanja iz oblasti veterine održao je doc.dr. Silvio Vince, dr.vet.med., docent s Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, na teme “Protokoli sinkronizacije estrusa u mliječnih krava” i “Upravljanje reprodukcijom malih preživača”. Iz oblasti zaštite bilja, brand manager Genere M.Sc.Agr. Davor Popović prisutnima je održao predavanja na teme “Zaštita vinograda”, “Folijarna ishrana biljaka”, “Zaštita u voćarstvu” i “Zaštita ratarskih i povrtlarskih kultura”.

Nakon stručnih predavanja, druženje je nastavljeno uz ručak i neformalni razgovor.

Skupu je organizovan za šezdeset doktora veterinarske medicine i agronoma spodručja Hercegovine, a ispred Genera d.d. Predstavništva u BiH skupu su prisustvovali direktor Mr.Sci.Selen Balić, MBA, dipl.ing. poljoprivrede Slađana Milošević i dr.vet.med. Darko Grubišić.