Godišnji susret s kupcima veterinarskog poslovanja u Baškoj Vodi

07.06.2013.
Godišnji susret s kupcima veterinarskog poslovanja u Baškoj Vodi

U periodu od 23. do 26. lipnja 2013. u Baškoj Vodi održan je tradicionalni godišnji susret s kupcima veterinarskog poslovanja iz BiH, u organizaciji Generinog Predstavništva u Bosni i Hercegovini.  

Skup je zvanično otvoren obraćanjem Predsjednika Uprave, gospodina Marka Smetiška, na koktelu dobrodošlice u hotelu Horizont. Gosp. Smetiško je iskoristio priliku da se zahvali partnerima za dolazak i podršku susretu te izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom kao i nadu da će se ista nastaviti i u budućem periodu.

Predsjednik Uprave, gospodin Marko Smetiško, partnerima se obratio i zvanično prilikom otvaranja edukativnog dijela skupa te je iskoristio priliku da prisutnima prezentuje i predstavi kompaniju Genera d.d. Direktor Predstavništva i društva Genere u BiH, gospodin Selen Balić, održao je prezentaciju djelovanja Genere na tržištu Bosne i Hercegovine, nakon čega se prisutnima obratio i gospodin Ivan Majdak, predsjednik Nadzornog odbora Genere d.d.

Skup je bio prevenstveno edukativnog karatkera te su u sklopu predavanja obrađene aktuelne teme iz oblasti peradarstva, govedarstva i DDD. Posebnu pažnju privukla su predavanja na temu “Zarazni bronhitis kokoši”, “Značaj dezinficijenasa u profilaksi zaraznih bolesti domaćih životinja”, “Paleta dezinficijenasa Genere d.d. za primjenu u različitim stočarskim proizvodnjama i proizvodnim uvjetima” te “Problematika parazitoza u domaćih preživača” i prezentacija novog proizvoda u paleti “Kaliprofen LA injekcije za goveda”.

Pored edukativnog dijela, gosti su imali priliku i za neformalno druženje kroz organizirane izlete i večere u seoskim domaćinstvima uz prigodan muzički program ali i kroz slobodno vrijeme koje je iskorišteno za odmor, radne sastanke te razmjenu ideja i iskustava u radu.

Svi pozvani partneri su se odazvali i prisustvovali skupu te su edukacijski i prateći sadržaj ocijenjeni najvećom ocjenom.