Stručno – informativni skup, Poljovet

19.12.2014.
Stručno – informativni skup, Poljovet

Dana 19.12.2014. godine održan je stručno-informativni skup kupaca veterinarskog poslovanja u organizaciji Genera Predstavništva u Bosni i Hercegovini, u saradnji sa distributerom Poljovet d.o.o. Gradačac. Skup je zvanično otvoren obraćanjem gosp. Selena Balića, direktora Predstavništva i društva Genere u BiH. U sklopu zvaničnog programa, direktor Predstavništva i društva Genere u BiH održao je prezentaciju o kompaniji Genera, te njenom djelovanju na tržištu Bosne i Hercegovine, sa posebnim osvrtom na tržište veterinarskih lijekova u BiH.

Stručni dio predavanja odnosio se na prezentacije stručnjaka, profesora sa Veterinarskog fakulteta u Zagrebu i Veterinarskog fakulteta u Sarajevu, iz oblasti velike i male prakse. Dr.sc.Silvijo Vince održao je predavanje na temu “Sinkronizacija estrusa mliječnih krava”, dok je prof.dr.sc.Dražen Vnuk prisutnima predavao na temu “Anestezija i analgezija kod pasa i mačaka”. Prof.dr.sc.Senad Prašović je održao predavanje na temu „Patomorfologija aktuelnih bolesti životinja, Bolesti plavog jezika i Avijarna influenca“.  Prisutni su također imali priliku da se upoznaju sa novom paletom GPETPLUS proizvoda Genere za malu praksu.Nakon uspješnog edukativnog dijela, gosti su imali priliku i za neformalno druženje uz ručak i prigodan muzički program u restoranu Motela Orion u Ormanici.

Skupu je prisustvovalo 65 doktora veterinarska medicine, a ispred Genera d.d. Predstavništva u BiH skupu su prisustvovali direktor Mr.Sci. Selen Balić, MBA, dipl.ing.poljoprivrede Slađana Miloševć, dr.vet.med. Adnan Hodžić i dr.vet.med. Darko Grubišić.