Prvi Euro-Azijski Melanoma Kongres

29.09.2014.
Prvi Euro-Azijski Melanoma Kongres

U Sarajevu je od 18.-21. septembra održan Prvi Euro-Azijski Melanoma Kongres u organizaciji Udruženja za prevenciju i borbu protiv raka kože, Melanoma u BiH. Predsjednici Kongresa bili su doc.dr. Reuf Karabeg, dr. Hana Helppikangas i prof.dr. Sibel Alper, a pokrivene su teme iz četiri oblasti medicine – dermatologije, histopatologije, plastične hirurgije i onkologije.

Cilj Kongresa bio je pružiti cjelovito i detaljno razumijevanje svih vrsta i stadija raka kože, koji uključuju prevenciju, dijagnostiku i primarnu obradu, tretiranje bolesti i metastaza, kao i pomoćnu terapiju. Zdravstveni profesionalci i pacijenti imali su mogućnost rasprave o smjernicama za melanom, koje uključuju otkrivanje, praćenje, eksciziju i liječenje raka kože.

Genera d.d. Predstavništvo u BiH na ovom Kongresu nastupilo je putem izložbenog štanda, na kojem je stručni suradnik Genere, dr.vet.med.Darko Grubišić, prisutnima prezentovao proizvodni portfolio dezinficijenasa.

Izložbeni prostor Genere bio je odlično posjećen od strane doktora iz svih oblasti, a samom Kongresu je prisustvovalo 300 registrovanih učesnika.

Ispred Genera Predstavništva u BiH, Kongresu su prisustvovali direktor Predstavništva Mr.Sci. Selen Balić, MBA, i dr.vet.med. Darko Grubišić.