Seminar o Programu suzbijanja štetnika

22.06.2014.
Seminar o Programu suzbijanja štetnika

Dana 18.06.2014. godine, u prostorijama Veterinarskog zavoda u Tuzli, održan je Seminar o Programu suzbijanja štetnika pod pokroviteljstvom Genere.

Skup je pozdravnim govorom otvorio dr.sc. Husein Keran te je prisutne pozdravio i direktor Veterinarskog zavoda u Tuzli, Senad Hamzić, dr.vet.med., nakon čega je Amir Alić, menadžer DDD programa i asistent na Veterinarskom fakultetu, održao prezentaciju o Štetnicima uskladištene hrane, žita i kukuruza, kao i o bolestima životinja koje su uzrokovane različitim parazitima.
Prof.dr. Hajrudin Beširević, profesor na Veterinarskom fakultetu, održao je predavanje o Vektorima zaraznih bolesti, u sklopu kojeg se par puta osvrnuo na proizvode iz portfolia Genere, koji su učinkoviti za suzbijanje vektora zaraznik bolesti kod životinja (miševi, pacovi).

U sklopu edukativnog dijela seminara, Mr.Krunoslav Potočki, dipl.ing.agr. i Davor Popović, dipl.ing.agr., obratili su se prisutnima ispred Genere d.d., te prezentovali porfolio Generinih proizvoda koji se nalaze na tržištu Bosne i Hercegovine kao i način njihovog djelovanja na štetnike.

Svim prisutnim veterinarima uručeni su uzorci Generinog Brodilona, a neformalni razgovor i druženje nastavljeno je u restoranu hotela“Senad od Bosne”.