Stručna edukacija na temu „ Zaštita i ishrana voća i povrća“

21.05.2013.
Stručna edukacija na temu „ Zaštita i ishrana voća i povrća“

Dana 15.5.2013. u „Drvenoj Sali“ Narodnog univerziteta u Konjicu održana je stručna edukacija proizvođača voća i povrća. Ovaj skup organizovan je od strane Generinog predstavništva u BiH u saradnji s Federalnim ministarstvom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i poljoprivrednim udruženjima „PLOD“ i „SJEVERNA HERCEGOVINA“. 

Stručna edukacija održana je na temu „Zaštita i ishrana voća i povrća“. Predavač od strane Genere bio je dipl. ing. Kukić Amir s temom „Zaštita i ishrana maline, paradajza i paprike“, a ispred kompanije Trešnja d.o.o. prisutnima se obratio Džafer Šabanović s predavanjem na temu „Uzgoj i otkup trešnje“. Ispred kompanije H&H Fruits prusutnima se obratio Muhamed Palačkić s temom „Otkup jagodasto bobičastog voća“,a ispred mikrokreditne fondacije Parter obratila se dipl. ing. Merima Smajlović s temom „Poljoprivredni krediti“. 

Bitno je istaći da je skup bio dobro posjećen od strane poljoprivrednih proizvođača iz opštine Konjic. Nakon edukacije, u restoranu Narodnog univerziteta u Konjicu, u znak zahvalnosti, organizirana je zakuska za prisutne goste a svi su prisutni izrazili zadovoljstvo organizovanom edukacijom i prezentiranim tenama.