Povijest

Povijest

Više od stotinu godina tradicije i iskustva

Genera d.d. tvrtka je čiji se početak povezuje s osnivanjem Kraljevskoga hrvatsko-slavonskog zemaljskog bakteriološkog zavoda 1901. godine. Kompanija je poslovala pod različitim imenima, a od 2001. posluje kao samostalna tvrtka pod nazivom Veterina, dok je u razdoblju od 1940. do 2000. bila sastavni dio farmaceutske tvrtke PLIVA.

Od 2007. godine Genera je uvrštena u službeno tržište Zagrebačke burze, a od 16. lipnja 2009. posluje pod današnjim nazivom Genera d.d. Vođena idejom o proširenju poslovanja Grupe na područje humane farmaceutike, Glavna skupština Veterine d.d. odlučila se za promjenu naziva tvrtke. Novi naziv kompaniju uvodi u novo razdoblje poslovanja i nove poslovne izazove na području humane farmaceutike. Time se oplemenjuje i ponosno nastavlja tradicija dulja od stoljeća.

Danas je Genera jedinstvena tvrtka koja na jednoj proizvodnoj lokaciji objedinjuje različita poslovanja (veterina, humani lijekovi i zaštita bilja) koja su usmjerena na očuvanje zdravlja ljudi, životinja i okoliša.