Novosti

Suhostaj – preduvjet uspješne laktacije

28. siječnja 2016.

Dana 28. siječnja 2016. u organizaciji Genere d.d. u hotelu Blaža u Đakovu održano je stručno predavanje za veterinare s područja Slavonije. Predavanju je prisustvovalo oko 150 kolega veterinara, a Hrvatska veterinarska komora bodovala ga je s 2 boda. Uime Genere d.d. prisutne je pozdravila voditeljica ključnih kupaca mr. sc. Ljubica Sremić–Njari, dr. med. vet., koja je zahvalila na dolasku i  dosadašnjoj suradnji. Stručno predavanje „Suhostaj – preduvjet uspješne laktacije“ održao je doc. dr. sc. Nino Maćešić, dr. med. vet. s Veterinarskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Klinika za porodništvo i reprodukciju. Predavač se osvrnuo na najnovije spoznaje o liječenju supkliničkih mastitisa tijekom suhostaja te odgovarao na upite kolega o kliničkim mastitisima tijekom laktacije. Nakon stručnoga predavanja Sanja Lazić, dr. med. vet. podsjetila je kolege na proizvode indicirane za liječenje mastitisa iz palete Genere: IMM injektore (Cefquinor LC, Cefquinor DC, Klavuxil, Trimetosul, Mastiquick, Mastidry) i NSPUL (Meloxidolor, Kaliprofen LA i Vetalgin). Druženje kolega nastavilo se uz domjenak na kojemu su mogli razmijeniti svoja iskustva.Genera d.d. i dalje će pratiti trendove i zahtjeve tržišta, širiti paletu proizvoda te udovoljavati kvaliteti i potrebama svojih kupaca. I kolege s ostalih područja Republike Hrvatske imat će priliku sljedećih mjeseci prisustvovati ovom predavanju.


23. međunarodni jesenski sajam u Gudovcu

8. rujna 2015.

Tradicionalni jesenski Bjelovarski sajam održati će se, po 23. put, u razdoblju od 11. do 13. rujna 2015. godine. Ovaj poznati međunarodni sajam stočarskog i gospodarskog karaktera, ponudit će svojim posjetiteljima širok izbor poljoprivredne mehanizacije na jednom mjestu. Organizatori najavljuju i već tradicionalnu, 7. Državnu stočarsku izložbu, na kojoj će se predstaviti više od 500 najboljih grla hrvatskih uzgajivača. Genera d.d. će na sajmu nastupiti sa svojom paletom nutritivnih proizvoda te proizvoda za zaštitu bilja na svom tradicionalnom štandu u 2. Paviljonu.


Održan Generin skup "Plavo je zdravo 2015“

16. lipnja 2015.
http://www.genera.hr/media/uploads/images/pages/generinskupplavojezdravo2015.jpg

 


Peradarski dani 2015

18. svibnja 2015.
http://www.genera.hr/media/uploads/images/novosti/peradarski_dani.png

Od 13. do 16.svibnja u Šibeniku održan je znanstveno-stručni simpozij pod nazivom Peradarski dani na kojemu je Genera tradicionalno bila sponzor. Generu je predstavljao tim od 10 ljudi iz područja razvoja, biologije, marketinga i prodaje.


Simpozij u Zagrebu o dobrobiti životinja za prehranu za vrijeme klanja

6. svibnja 2015.

Otvorene su prijave za “Međunarodni simpozij 2015: Aktualna postignuća II” u organizaciji Udruženja za humano klanje (HAS). Simpozij će biti usredotočen na dobrobit životinja tijekom transporta, stavljanja na tržište i klanja, a održat će se u Zagrebu 16. i 17. srpnja 2015.


Generino predavanje na Veterinarskom fakultetu

24. travnja 2015.
http://www.genera.hr/media/uploads/images/pages/11161344_890557464314827_1050057295936890860_n.jpg

U sklopu suradnje Genere i Veterinarskog fakulteta, naši kolege Davor Janković i Anto Vrdoljak održali su 24. travnja u predavaonici zavoda za mikrobiologiju predavanje na temu svjetskih trendova u peradarstvu i razvoja farmaceutskog proizvoda. Mladim nadama veterine, studentima pete godine VEF-a, prikazali su najnovije trendove te prenijeli mnogobrojne interesantne informacije iz industrije.


Stručno-edukativni skup “Naša Praksa” u Daruvarskim Toplicama

20. travnja 2015.

U Daruvarskim toplicama je 10. i 11. travnja  održan tradicionalni godišnji stručno-edukativni skup „Naša praksa“ u organizaciji Medical Intertrade-a. Kao i uvijek do sada Genera d.d. je bila sponzor skupa uz aktivno sudjelovanje njenih predstavnika. Skupu se odazvalo blizu 200 kolega veterinara, a Generini prodajni predstavnici su im prezentirali nove proizvode te im podijelili pripadajuće brošure i letke. Ovom prilikom kolege veterinari imali su priliku poslušati stručna predavanja renomiranih predavača: prof.dr.sc. J. Kos, dr.med.vet. na temu: „Suvremeni pristup obradi rana “, zatimprof.dr.sc. A. Marinculić, dr.med.vet. na temu „Praktični pristup kontroli parazita u konja “, prof.dr.sc. M. Šperanda, dr.med.vet. o „Dijagnostici i prevenciji metaboličkih procesa u krava muzara“ te dr.sc. T. Šperanda, dr.med.vet. o „Pregledu ponude neutralizatora mikotoksina i njihove specifičnosti“.


2. hrvatski kongres veterinara male prakse

30. ožujka 2015.
http://www.genera.hr/media/uploads/images/pages/foto_2.kongres_male_prakse.png

2. hrvatski kongres veterinara male prakse održao se u razdoblju od 26. do 28. ožujka 2015. u Muzeju Mimara. Organizatori kongresa bili su Odjel Veterinara Male Prakse Hrvatske OVMPH te Hrvatska veterinarska komora.


38. APISlovenija, čebelarski dnevi v Celju

16. ožujka 2015.
http://www.genera.hr/media/uploads/images/novosti/celje_cebelarskidani.png

Dne 13. in 15. marca 2015 je na celjskem sejmišču potekal 38. sejem ApiSlovenija, ki je največje letno srečanje domačih in tujih čebelarjev pred začetkom čebelarske sezone. Na sejmu, ki ga je v dveh dneh obiskalo več kot 5.000 obiskovalcev se je s paleto proizvodov za zdravstveno varstvo čebel predstavilo tudi predstavništvo Genere v Sloveniji, ki je ekskluzivni distributer priznanega proizvajalca zdravil in izdelkov za zdravstveno varstvo čebel iz Švice podjetja Andermatt BioVet, poleg tega Genera pa prav tako v Sloveniji zastopa priznanega proizvajalca NOD APIARY PRODUCTS d.o.o. iz Kanade, katerega inovativno zdravilo za tretiranje varoze MAQS trak za čebeljo družino (mravljična kislina) je bil poleg ostalih proizvodov predstavljen na razstavnem prostoru GENERE SI.


Poljoprivredno-poduzetničke ideje 2015., 17. savjetodavno-izložbena manifestacija

14. siječnja 2015.

Tradicionalno, sedamnaesta savjetodavno-izložbena manifestacija “Poljoprivredno-poduzetničke ideje 2015.” održat će se po dvanaesti put u Novoj Gradiški, 23. i 24. siječnja. Organizatori su Brodsko-posavska županija uz stručne službe i institucije, a pokrovitelj je Ministarstvo poljoprivrede.