ZooGenArt humanitarna akcija

ZooGenArt humanitarna akcija

S ponosom vas informiramo kako je uspješno završena prva humanitarna akcija koju je Genera pokrenula u sklopu ZooGenArt projekta. Ovaj Generin projekt okupio je skupinu mladih umjetnika koji su travnjake i fasade Generine proizvodne lokacije u Kalinovici osvojili živopisnim predodžbama životinja. Ostvarena djela ovog projekta trajno su sponzorirale domaće i ino tvrtke. Sva sredstava koja su prikupljena u akciji bila su usmjerena za završnu fazu školovanja dva psa pomagača (pas vodič slijepih i terapijski pas za dijete s teškoćama u razvoju) koji će svojim budućim korisnicima osigurati neovisnost, dignitet i samopouzdanje. Sve im je to neprocjenjivo važno za slobodu i kvalitetu života.

U suradnji s Hrvatskom udrugom za školovanje pasa vodiča i mobilitet nabavljena su dva psa pomagača pasmine labrador retriver. Inače, u Udruzi su napomenuli da se i u Hrvatskoj najčešće koristi upravo ova pasmina, a prema  iskustvima iz svijeta gdje su psi vodiči u primjeni više od pola stoljeća. Tako je crna labradorica Cili dodijeljena sretnoj vlasnici Kristini Šporčić, a drugi, zlatni labrador Dona, dodijeljen dječaku Nikoli Gnjidiću. Novi vlasnici dugo su čekali pomoć svojih pasa pomagača, a koji će im itekako dobro doći jer je Kristina slijepa osoba, a dječak Nikola ima dijagnozu traheostoma te cerebralnu paralizu. Nikola se hrani putem sonde, a hoda uz namještaj pridržavajući se jednom rukom. Uloga Done bit će u poticanju razvoja motorike i uspostavljanje ravnoteže, senzorike (otkrivanje i prihvaćanje novih okusa i razvoj osjeta dodira i pritiska), pružanju emocionalne podrške te poticanje na igru, razvoj govora, komunikaciju i kontakt očima. 

Genera, kao društveno odgovorna kompanija, već godinama potiče i promovira dobrotvoran rad, a ZooGenArt projekt zamišljen je kao projekt dugoročnog karaktera te se nadamo da ćemo uskoro imati nove projekte u sklopu kojih ćemo nastaviti pomagati onima kojima je pomoć najpotrebitija. Napominjemo kako je GENERI d.d. rješenjem Ureda državne Uprave u Zagrebačkoj županiji, Služba za društvene djelatnosti, KLASA: UP/I-550-04/14-01/02 od 14. veljače 2014. izdana prethodna suglasnost za organiziranje humanitarne akcije pod nazivom „ZooGenArt“.

Za sve dodatne informacije, molimo Vas kontaktirajte:

Nika Bašić, suradnica za Korporativno poslovanje
e-mail: info@genera.hr
T: +385 1 33 88 734
M: +385 99 528 2245

 

DONATORI

Zagrebačka banka d.d.

PHOENIX Farmacija d.d.

Mikropek

Hrvatska osiguravajuća kuća d.d.

Odvjetničko društvo Hanžeković & Partneri

POLJOVET d.o.o.

Medika d.d.

Medical Intertrade d.o.o.

Instruvet d.o.o.

Catering Kvatrić