Genera Akademija

Osnovni cilj Genera Akademije je započeti trend razmjene znanja, modernizirati način rada i pristup rješavanju različitih poslovnih zadataka te bolje upoznati zaposlenike s poslovnim procesima kako bi bolje razumjeli cjelokupno poslovanje Grupe i svoju ulogu u njemu. 

PRODAJNE VJEŠTINE

Prvo predavanje u sklopu projekta održano je 17. travnja 2012. godine. Edukaciju na temu „Prodajne vještine“ vodio je mr. sc. Selen Balić, direktor Genera d.d. predstavništva u BiH i Genera d.o.o. Sarajevo. Ciljna skupina predavanja bili su Generini novi stručni suradnici iz područja farmaceutike. Govoreći o prodajnim principima, uporabi različitih marketinških alata, komunikacijskih i prodajnih vještina te vještini prezentacije, Balić je nazočnima prenio zanimljiva i korisna iskustva stečena tijekom dugogodišnjeg rada u različitim poslovnim segmentima farmaceutike. Osim teorijskog dijela, edukacijski sadržaj bio je nadopunjen i praktičnom primjenom novostečenih znanja. Tijekom jednog role playa, nove Generine kolegice demonstrirale su kako izgleda uspješan posjet Generinog stručnog suradnika ordinaciji opće medicine. Sudionike edukacije svojom posjetom počastila je i članica Uprave Ana Hanžeković Čorak, koja je tom prilikom istaknula fokusiranost Generine kadrovske politike na kontinuirano stručno usavršavanje zaposlenika s ciljem podizanja kvalitete individualne stručne osposobljenosti i rasta učinkovitosti poslovanja kompanije u cjelini.

 FINANCIJE ZA NEFINANCIJAŠE

Najpopularnijom se pokazala edukacija „Financije za nefinancijaše“, čiji je voditelj Janko Štefanek, izvršni direktor za Financijsko poslovanje u Generi d.d.

Edukacija u trajanju od tri sata održana je u pet termina, a na njoj je bilo nazočno više od šezdeset zaposlenih različitih profila i stupnja obrazovanja iz različitih odjela. Polaznici su dobili osnovni pregled ključnih financijskih izvještaja te pregled osnovnih dijelova godišnjeg procesa planiranja u našem društvu. 

PROCES PLANIRANJA

Kako bi se olakšao proces godišnjeg planiranja, direktorica Kontrolinga Diana Lučić i rukovoditeljica Računovodstva Klaudija Križanec održale su početkom rujna u tri termina edukaciju pod nazivom „Proces planiranja“. Edukacija je namijenjena svim sudionicima u procesu planiranja, a polaznici su dobili pregled osnovnih dijelova godišnjeg procesa planiranja u našem društvu te su dobili odgovore na sva pitanja koja su im važna pri izradi godišnjeg plana. Edukaciji je bilo nazočno više od 30 zaposlenih.

OSNOVE EXCELA

Velik interes iskazan je i za edukaciju „Osnove excela“, koja je za sada održana za dvije grupe zaposlenika u trajanju od 15 sati. Voditelj te edukacije je Branimir Matijašević, voditelj IT-odjela u Generi d.d.

OSNOVE ZAŠTITE OKOLIŠA

Također, započeli smo edukaciju „Osnove zaštite okoliša“ koju vodi Željka Špoljar, voditeljica Zaštite okoliša i zaštite na radu. Svrha te edukacije je podizanje razine svijesti  o važnosti zaštite okoliša te usvajanje općih obvezujućih pravila u zaštiti okoliša. Edukacija je održana u dva termina.

SUSTAV OSIGURANJA KVALITETE

U srpnju su održane dvije edukacije iz područja Kvalitete i Genera analitike. Polaznici su dobili uvid u način poslovanja Genera analitike, upoznali su osnovne procese Kvalitete /osiguranja Kvalitete, implementaciju, održavanje i nadogradnju sustava kvalitete te njegovo upravljanje. Voditelji te edukacije su Iva Šlajhert, direktorica Kvalitete, Robert Kereškenji, direktor Genera analitike, i Alenka Ballarin Perharić, rukovoditeljica Kontrole kvalitete za veterinarsku primjenu, koja je kvalificirana za puštanje serije lijeka u promet.

 

S Genera Akademijom ćemo nastaviti, a o temama i terminima edukacija zaposlenici će biti na vrijeme upoznati.