4. Kongres KoHOM-a

27.10.2013.
4. Kongres KoHOM-a

U Šibeniku je u razdoblju od 10. do 13.10.2013. održan 4. Kongres Koordinacije hrvatske obiteljske medicine. GENERA LIJEKOVI d.o.o. na skupu su nastupili kao sponzor i izlagač te predstavili paletu lijekova dostupnih na listama lijekova Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

Tijekom kongresa organizirali smo i vrlo posjećeni mini simpozij s temom iz anksioznosti, a cilj kojega je bio razgovarati s liječnicima obiteljske medicine o racionalnoj upotrebi benzodiazepina.

Prema riječima organizatora, ovo je bio do sada najveći i najvažniji kongres liječnika obiteljske medicine iz nekoliko razloga: okupio je preko 800 sudionika, pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske prof.dr. Ive Josipovića, predsjednika Sabora Republike Hrvatske Josipa Leke i Ministarstva zdravlja Republike Hrvatske, na kongresu su bili predstavnici udruženja obiteljske medicine iz svih zemalja regije, mladi specijalizanti iz cijele Europe i uvaženi članovi WONCA (svjetske organizacije liječnika obiteljske medicine).

Teme kongresa bile su:
• Dijabetes
• Mišićno – koštane bolesti
• Mentalno zdravlje

Na kongresu je sudjelovalo preko 30 izlagača, predstavnika farmaceutskih kompanija koje posluju u Hrvatskoj.