III Savjetovanje farmaceuta u Svetom Martinu

04.06.2013.

U Svetom Martinu na Muri u prostorima hotela „Spa Golfer “ u razdoblju od 23. do 25. svibnja 2013. održano je III Savjetovanje farmaceuta. Organizatori skupa su Udruženja farmaceuta varaždinsko-međimurske i podravsko-bilogorske regije te Hrvatsko farmaceutsko društvo. Teme ovogodišnjeg skupa su bile „Dijete kao pacijent“ te „Forum o zdravstvenim tvrdnjama“.

Genera Lijekovi d.o.o. i Genera d.d. nastupili su na skupu s paletom lijekova i dezinficijensa kao izlagač, a sve u cilju predstavljanja lijekova iz portfelja Genera Lijekova te dezinficijenasa iz linija VITADERMAL® i VITAAREA® za medicinske ustanove te VITASEPTAL®za ljekarne.

Skup je posjetilo preko 500 sudionika iz Hrvatske ali i regije te inozemstva, od čega 350-ak aktivnih farmaceuta iz svih segmenata - od bolničkih ljekarni, zavoda za javno zdravstvo do javnih i privatnih ljekarni. Velik interes zabilježen je i kroz velik broj izlagača (čak 40-ak) koji su vrlo aktivno sudjelovali u zbivanjima oko Savjetovanja.

Svim sudionicima podijeljen je novi broj „Genera News“ novina u kojem su Genera Lijekovi predstavili sve lijekove trenutno prisutne na tržištu (10 generičkih molekula), suradnju s tvrtkom Pfizer kao i portfelj dezinficijensa.

Dezinficijensi su zbog svoje univerzalne mogućnosti korištenja u svakom trenutku i na svakom mjestu te pogodnosti nošenja u džepu ili torbici, svakako poticali posjetitelje na testiranje na licu mjesta. Na štandu je zainteresiranim sudionicima demonstrirana upotreba dezinficijenasa te su podijeljeni uzorci za osobnu zaštitu u malim pakiranjima VITASEPTAL®plus od 80 ml, VITASEPTAL® maramice, vademecume i ostali promotivni materijali.