Konferencija „HALMED i medicinski proizvodi – ususret EU i novoj regulativi“

17.01.2013.

17. siječnja 2013. u hotelu Panorama svečano je otvorena jednoipoldnevna konferencija s radionicom "HALMED i medicinski proizvodi – ususret EU i novoj regulativi", koju je organizirala Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED). Konferencija, kojoj je pokrovitelj Ministarstvo zdravlja Republike Hrvatske, organizirana je u svrhu  informiranja svih dionika o promjenama u regulativi medicinskih proizvoda koje će se dogoditi ulaskom Hrvatske u Europsku uniju, a u cilju njihove kvalitetnije pripreme i prilagodbe.

Konferenciji prisustvuje oko 170 sudionika koji su uključeni u postupke proizvodnje, odobravanja, prometa i praćenja sigurnosti primjene medicinskih proizvoda u Hrvatskoj.

Prvi dio skupa namijenjen je stručnim temama iz područja regulative medicinskih proizvoda kao što su: trenutna regulativa za medicinske proizvode u Hrvatskoj i u Europskoj uniji, budućnost regulative, nove uredbe, uvoz i razvrstavanje medicinskih proizvoda, sigurnost medicinskih proizvoda, upis u očevidnik medicinskih proizvoda HALMED-a i promet medicinskih proizvoda na veliko i malo.

Drugi dan skupa rezerviran je za predavanje i radionicu iz područja vigilancije medicinskih proizvoda. Vigilancija obuhvaća praćenje sigurnosti primjene medicinskih proizvoda na temelju novih saznanja koja mogu proizaći iz njihove primjene, interakcija, kontraindikacija, kvara, uočenog štetnog događaja i sl. Osnovna svrha sustava vigilancije jest poboljšati zaštitu zdravlja i sigurnosti pacijenata, korisnika te drugih osoba kako bi se smanjila vjerojatnost ponavljanja štetnih događaja.

http://www.almp.hr/?ln=hr&w=novosti&d=2013&id=756&p=3