Medicinski stručni skup na temu „Komorbiditet pulmoloških bolesnika“

15.03.2013.

U Samoboru, u prostorima hotela „Lavica“  15. ožujka 2013. tradicionalno je održan medicinski stručni skup na temu „Komorbiditet pulmoloških bolesnika“ u organizaciji Pulmološkog društva medicinskih sestara i tehničara pri Hrvatskoj udruzi medicinskih sestara (HUMS). Skup se održavao po 37. put što čini Pulmološko društvo „najdugovječnijim“ pri Udruzi.

Genera d.d. na skupu je nastupila kao izlagač i sponzor, a na njenom promotivnom štandu svim sudionicima su podijeljeni uzorci dezinficijensa za osobnu zaštitu VITADERMAL® plus od 80 ml, vademecumi i ostali promotivni materijali. Cilj nastupa bio je predstaviti proizvode linija VITADERMAL® i VITAAREA®  kao pouzdano rješenje za ustanove visokog rizika kao što su pulmološki odjeli u bolnicama.

Medicinske sestre i tehničari u medicinskim ustanovama prva su linija obrane od infekcija povezanih sa zdravstvenom skrbi (HCAI – healthcare associated infections) koje su veliki problem u cijelom svijetu. U razvijenim zemljama 5-10 % svih bolesnika dobije infekciju tijekom liječenja, a u zemljama u razvoju taj broj je još veći. Skupu je prisustvovalo pedesetak diplomiranih medicinskih sestara i tehničara iz cijele Hrvatske i Regije.