Skup "Empatija – Esencija sestrinstva" u Mariji Bistrici

30.04.2013.
Skup "Empatija – Esencija sestrinstva" u Mariji Bistrici

U razdoblju od 12. do 14. travnja 2013. održan je skup "Empatija - esencija sestrinstva". Skup je organiziran od strane Hrvatske udruge medicinskih sestara (HUMS-a) i njihovog društva Glavnih sestara, pod vodstvom predsjednice gđe. Rosane Svetić Čišić, dipl. Ms.

U svakodnevnom radu jača potreba za edukacijom iz područja empatije, a ovaj skup bio je odlična prilika medicinskim sestrama i tehničarima da prošire i unaprijede relevantnog znanja iz tog područja. Mnogobrojna predavanja i radionice, organizirane na skupu, pružila su mogućnost sudionicima da kroz praktične primjere usvoje  potrebne vještine. Predavanja su održana od strane eminentnih stručnjaka iz Hrvatske i svijeta:

Dr. Ho Law, profesor psihologije iz Londona, čije je područje rada i djelovanja specijalizacija u usmjeravanju i edukaciji zdravstvenih djelatnika; Dr. Irene Wang, medicinska sestra, profesorica sestrinstva iz Hong Konga; Predsjednica ENDA udruge glavnih sestra Europe, gđa. Iris Mayerburg Altwarg; Prof. dr. Dragan Primorac, bivši ministar prosvjete i sporta te brojni drugi poznati predavači iz područja psihologije i sestrinstva.

Prepoznajući važnost ovog skupa, Genera je nastupila kao jedan od sponzora te se predstavila izložbenim prostorom i linijama proizvoda Vitadermal® i Vitaarea® za profesionalnu upotrebu u medicinskim ustanovama.